27 nov. 2011

Un calendar al anilor apocaliptici *

Ipotezele privind sfarşitul lumii nu se bazează doar pe calendarele mayaş şi chinezesc sau pe scrierile lui Nostradamus. “Există scenarii apocaliptice ştiinţifice bazate pe monitorizarea unor situaţii concrete”, spunea generalul Emil Străinu, doctor pe probleme de ameninţări neconvenţionale.
2011: Ar putea izbucni un război nuclear?
Primul necaz al omenirii, mult mai mare decât criza economică, ar putea veni în 2011, când, potrivit specialiştilor, am putea asista la un conflict între Statele Unite, cu aliaţii săi, şi Iran. Iranienii posedă deja rachete cu rază medie de acţiune, care pot atinge ţinte din Europa.
În acelaşi timp, puterea de la Teheran este bănuită că lucrează la fabricarea armei atomice – nu se ştie dacă nu cumva o are deja! Ca atare, un conflict convenţional SUA – Iran ar putea scăpa de sub control şi s-ar putea transforma într-unul nuclear.
2012: Astrele vor modifica ADN-ul uman?
Prezicerile vechi ale mayaşilor, ale chinezilor şi ale lui Nostradamus indică 21 decembrie 2012 drept ziua când va veni sfârşitul lumii – sau sfârşitul modului de viaţă pe care îl avem acum.
Dincolo de aceste preziceri, astronomii ştiu cu certitudine că în 2012 Soarele şi Pământul se vor alinia cu mijlocul galaxiei Calea Lactee, din care facem parte. Unii oameni de ştiinţă au spus că evenimentul ar putea modifica ADN-ul uman, cu impact necunoscut asupra speciei noastre.
În perioada 2020-2025, meduza uriaşă Nomura va distruge toată fauna submarină?
“La începutul anului 2000, japonezii i-au acuzat pe chinezi că vreme îndelungată au deversat în mare, cu bună ştiinţă, reziduuri ale unor uzine chimice, care ar putea fi cauza apariţiei în zonă a unor adevăraţi monştri marini care distrug totul: uriaşele meduze Nomura”, ne-a spus generalul dr. Emil Străinu (foto).
Meduza Nomura trăieşte de mii de ani în apele Mării Chinei şi Mării Japoniei. Ea are, de regulă, un diametru de 12 – 20 centimetri şi o lungime de 25-30 de centimetri. Conform unor cicluri biologice a căror cauzalitate nu a fost descifrată până astăzi, din 40 în 40 de ani înmulţirea acestei meduze explodează pur şi simplu.
Dar, “în mod ciudat şi neaşteptat, în urmă cu 10-15 ani, meduza Nomura a început să se înmulţească abundent şi ceea ce este şi mai grav, să crească în dimensiuni, astăzi foarte multe exemplare atingând un diametru de 6-10 metri şi o lungime a tentaculelor de 10-15 metri”, a spus dr. Emil Străinu.
Eliberează milioane de ouă când este ucisă.
Două sunt problemele foarte grave pe care le ridică acest fenomen. Primul se referă la faptul că, în momentul în care sunt ucise, aceste meduze eliberează milioane de ouă ce duc la proliferarea uriaşă a speciei, iar al doilea se referă la faptul că această meduză consumă tot ce este viu în apa oceanelor, de la plancton (organisme marine microscopice) la peşti.
Specialiştii asiatici estimează că dacă fenomenul nu va fi oprit, peste 10-15 ani în Marea Chinei şi Japoniei nu va mai exista viaţă. Mai mult, invadarea de către meduza Nomura a tuturor oceanelor de pe Terra va duce la o catastrofă ecologică cu efecte incalculabile asupra omenirii.
2029-2036: Terra, ameninţată de asteroidul Apophis?
În perioada 2029-2036, traiectoria Terrei se va intersecta cu cea a asteroidului Apophis. S-au propus trei metode de a evita impactul: prin teleportarea asteroidului, distrugerea lui cu arme de mare putere sau devierea de la traiectorie.
Pentru deviere s-a propus chiar şi vopsirea în alb a asteroidului pentru a mări influenţa vântului solar asupra corpului ceresc şi devierea acestuia din calea Terrei. Acest fenomen se numeşte “albedo”.
2040: Nanoroboţii inteligenţi vor prelua controlul asupra planetei?
Nanotehnologia e o ramură care se ocupă cu realizarea de structuri microscopice capabile să modifice lumea pe care o cunoaştem. Se preconizează construirea unor nanoroboţi capabili de intervenţii chirurgicale în interiorul organismului. Dar…
“La Pentagon a fost studiat un scenariu potrivit căruia nanoroboţii, care au capacitatea de autoînvăţare, vor lua controlul planetei şi vor elimina omul”, a explicat generalul Străinu.
Dar, să sperăm că şi specialiştii greşesc! Cu toate că - vorbind de generalul Emil Străinu - este greu de contrazis!

* - material documentat

Niciun comentariu: